túl a normák zaján
Women Power in Comics KIÁLLÍTÁS
  • 2023.09.30. 16:30

MŰVÉSZETI REZIDENCIA PROGRAM és azt ZÁRÓ KIÁLLÍTÁS, ami KIEMELTEN ELŐSEGÍTI a NŐI ALKOTÓK MEGJELENÉSÉT A KÉPREGÉNY MŰFAJBAN

A ‘Women Power in Comics’ (WOMCOM) Horvátországból, Görögországból, Magyarországról, Montenegróból, Szerbiából és Szlovéniából hoz össze partnereket azzal a céllal, hogy erősítse a női művészeket, és elősegítse láthatóságukat és képviseletüket. A projekt emellett felhívja a figyelmet a képregényben megjelenő nők ábrázolására is.

Magyar partnerként a Bakelit Multi Art Center Alapítvány vesz részt az együttműködésben, akik a WOMCOM keretében arra hívtak meg 12, pályázat útján kiválasztott művészt, hogy rövid képregényeket készítsenek a Zánka-i rezidencia során szeptember 17 – október 1. között. A művészeknek a felkért, meghívott mentorok (Hegedűs Márton és Szép Eszter) visszajelzést adnak, a kész munkákat utazó kiállításokon mutathatják be és nem utolsó sorban egy kreatív regionális hálózathoz csatlakozhatnak.

A magyarországi rezidencián résztvevő és kiállító művészek:
Benczédi Anna Júlia (H/RO), Sara Dervanović (MNE), Silva Dervanović (MNE),Helena Klakočar-Vukšić (SLO), Ivana Geček (CRO), Georgia Kalogeropoulou (GR), Dora Kaštrun (SLO), Petja Kolenko (SLO), Anamarija Kvas (CRO), Larisa Ackov Palić (SRB), Tóbiás Tamara (H), Jovana Vuković (SRB)

Halgassátok a beszélgetéseket, amit a Bakelit Rádió hullámhosszán adtunk közre 2023. szeptember végén és most a spotify oldalunkon is eléred:

BESZÉLGETÉSEK A WOMCOM AiR in HU RÉSZTVEVŐIVEL

A rezidens művészek munkájából Szeptember 30-án 16.30-kor nyílik meg a kiállítás (a PesText keretében) egy különleges helyszínen, a Bakelit Multi Art Center-ben.
Helyszín: 1095, Budapest, Soroksári út 164.

Az esemény ingyenesen látogatható, október 6-áig van nyitva munkanapokon 8.00 – 14.00 között!

Fotó: KNI_Bakelit MAC

További képek a FB-oldalunk albumában érhetők el!

Tudj meg többet rólunk és a projektről:
BAKELIT MULTI ART CENTER
web-site: https://bmac.hu/en/
FB: https://www.facebook.com/bakelitmac/
insta: https://www.instagram.com/bakelit_multiartcenter/
youtube: https://www.youtube.com/@BakelitBudapest/videos

WOMCOM – Women Power in Comics
web-site: https://womcom.io/about-us/
FB: https://www.facebook.com/womcom.power
insta: https://www.instagram.com/womcom.power/

A projekt a Kreatív Európa Program társfinanszírozásával jött létre!
Köszönjük a támogatást…